Home / Rheden-Regiobode / Historie en natuur bij Filmhuis Dieren

Historie en natuur bij Filmhuis Dieren

DIEREN – Filmhuis Dieren heeft deze week twee films op het programma staan. Vrijdag 30 november draait het historische drama First Man. Dinsdag 4 december wordt de documentaire Leaning into the Wild vertoond. Beide films beginnen om 20.00 uur en zijn te zien in Schouwburg Theothorne in Dieren.

De film First Man is gebaseerd op het gelijknamige boek van James R. Hansen en gaat over de Apollo 11-missie en de jaren van voorbereiding. De langzame opbouw van de NASA-missie, de pijn van mislukte lanceringen, geboeide tests en het meest schrijnende: het cabinevuur waarbij drie bemanningsleden van Apollo One in 1967 werden gedood. De film geeft tevens een inkijkje in Armstrongs privéleven met vrouw en kinderen, die niet zeker weten of hij thuiskomt.
Leaning into the Wind (foto) is een onderdompeling in de wereld van Andy Goldsworthy; een Schotse kunstenaar die de kijker onderdeel maakt van de natuur op een ongekend bezielde wijze. Soms bewerkt hij enorme stenen en bomen, maar nog vaker zoekt hij de vergankelijkheid van regendruppels, bloemblaadjes en rietstengels. Soms bestaat een kunstwerk van hem maar een minuut en raakt dat door zijn pure eenvoud. Hij lijkt een unieke relatie te hebben met de natuur en een gevoeligheid voor de omgeving die de kijker dankzij zijn kunstwerken ook ervaart. Veel van Goldsworthy’s kunstwerken zijn zo vluchtig dat ze alleen bestaan dankzij de film die op zichzelf staat, maar ook onderdeel is van zijn kunst.

Lees ook

WiekentRheden slaat jaartje over

RHEDEN – Stichting WiekentRheden heeft besloten de activiteiten die gepland stonden op 11 en 12 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.