Home / Brummen-Regiobode / Hartelijk afscheid van dominee Hans van Driel

Hartelijk afscheid van dominee Hans van Driel

LOENEN – De Loenense Protestantse kerk zat zondag bomvol bij het afscheid van dominee Hans van Driel. Het was proppen om ieder een plaatsje te geven. Toch lukte het allemaal. De Kerkenraad had een sfeervolle afscheidsdienst voorbereid. Aan deze dienst verleende dominee Hans van Driel, organist Maarten Willers, Jacco Nieuwenhuis en de zanggroep Quatro hun medewerking.

De dienst begon na een woord van welkom met het zingen van het lied 24. Daarna werden de gebeden afgewisseld met verschillende liederen. De kindergroep See You Again mocht ook een deel van de dienst bijwonen en bood de scheidende dominee een paraplu aan. Jacco Nieuwenhuis las een versie van De Tien Woorden. De muziekgroep Quatro zong een muzikaal intermezzo.
Bij de predicatie refereerde Van Driel aan de mooie tijd die hij in Loenen had mogen doorbrengen. Hij was dankbaar dat hij van de Loenenaren zoveel liefde had mogen ondervinden. De dienst werd afgesloten met een diapresentatie van foto’s van dominee van Driel uit de afgelopen 27 jaren. Jetty Tolman had het een en ander uitgezocht en gaf een toelichting op de beelden.

Na de dienst ging ieder richting dorpscentrum De Brink waar de afscheidsreceptie werd gehouden. Ook hier was er weer een enorme drukte. De honderden die afscheid wilden nemen van de dominee moesten wel even geduld hebben. De dominee kreeg veel hartelijke en waarderende woorden. Hij werd overladen met geschenken. Zijn vrouw Monique werd in de bloemen gezet.
Een Loenens feest zonder een optreden van muziekvereniging OLTO is geen feest. Ook nu was het korps weer present met een flink aantal muzikanten onder leiding van dirigent Simon Kleinjan. Hans en Monique kregen een aubade aangeboden. Marcel Dammers sprak namens het korps. Hij dankte de vertrekkende dominee voor de prettige samenwerking. Regelmatig wordt er door de kerk een beroep gedaan op OLTO. Graag geeft de muziekvereniging hier gehoor aan.

Jetty Tolman, voorzitter van de Kerkenraad, voerde ook het woord en beschreef de grote verdiensten van Van Driel voor de Loenense kerkgemeenschappen. Van Driel was een grote voorstander van het samenwerken met de katholieke kerk. Verschillende diensten werden samen gehouden. Namens de kerkenraad boden zij een geschenk aan. Tussendoor zongen Simon Kleinjan en Lucas Greep een komisch lied over de appel in het paradijs.
Willem de Zanger, voorzitter van de Dorpsraad Loenen, waardeerde het bijzonder dat Van Driel zijn medewerking had verleend aan diverse dorpstaken zoals de Zorggroep. Hij wist dat de dominee veel interesse heeft in het nieuwe dorpshart dat in de buurt van zijn woning komt. “Het wordt zeker erg mooi”, verzekerde de voorzitter.

Lees ook

Besluitvormende vergadering raad Brummen

GEM. BRUMMEN – De vergadering van gemeenteraad van Brummen heeft donderdag 24 juni een flinke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.