Home / Belangrijk / Haan weer op de toren RK Kerk Loenen

Haan weer op de toren RK Kerk Loenen

LOENEN – Het heeft wel ‘een mooie cent’ gekost, maar de toren van de Rooms Katholieke kerk in Loenen staat er nu weer prima bij. Bouwvakkers hebben in de afgelopen weken flink gewerkt om de toren van de oude kerk uit 1849 te renoveren. Ook staat de haan weer op de toren.

De toren kreeg niet alleen een verfbeurt, maar ook moest op enkele plekken het hout worden vervangen. Het loodwerk moest op verschillende plaatsen ook aangepast worden. Vorige week kwam een hoogwerker speciaal naar Loenen om de haan weer op de vertrouwde hoge plek van de toren van de St. Antonius kerk te plaatsen. De haan, die al eeuwenlang op zijn hoge post staat, kreeg een extra lak- en poetsbeurt.
Al met al heeft de renovatie volgens het locatiebestuur ongeveer 100.000 euro gekost. Aanvankelijk dachten de uitvoerders dat het karwei wellicht tot begin 2019 zou duren, maar door het gunstige weer met weinig regen kon er (bijna) steeds worden doorgewerkt. Voor de kerst is deze klus geheel geklaard.
Helaas moeten de steigers nog even blijven staan omdat de installatie voor de belichting van de kerk nog moet plaatsvinden. Op energievriendelijke wijze wordt het oude kerkgebouw in het licht gezet. Op de foto zijn de bouwvakkers dinsdag druk bezig om de vernieuwde haan weer op zijn hoge post te plaatsen.

Foto: Eric Krukkert

Lees ook

Klankschalenconcert in Hall

HALL – Op vrijdagavond 18 juni vindt er een klankschalenconcert plaats in het buitengebied van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.