Home / Brummen-Regiobode / Good Riddance wint Brummense Popquiz 2018

Good Riddance wint Brummense Popquiz 2018

BRUMMEN – De Hans Broer Award is het komende jaar te vinden op de schouw Good Riddance. Dit team won dit jaar de achtste editie van de Brummense Popquiz.

Team Good Riddance, bestaande uit Erik Bergsneider, Sylvia Smit en Erik Hommel, wist na een zinderende strijd gedurende zo’n drie uur, verdeeld over drie muziekronden, team The Spotify’s nipt met een halve punt te verslaan. Met daar weer een enkele punt minder volgde De Vrijwillige Brandweer van Breda. Met deze mooie top-3, een uitverkochte zaal en een buitengewoon spannende e gezellige avond kijkt de organisatie weer terug op een bijzonder geslaagde editie van de Popquiz.

Het organiserende comité bestaat uit Theo van Enckevort, Robert Kersten, Karin Beuwer en Gert-Jan van Dijk. Zij schotelden de teams en bezoekers weer vele uiteenlopende muziekvragen voor. Van een videocompilatie met Spaanse liedjes of liedjes uit de jaren zestig en zeventig tot jeugdfoto’s van startende (wereldberoemde) bands tot de door sommigen gevreesde ‘lokale’ muziekvragen. Ook waren er weer de bekende videoboodschappen van bekende dorpsgenoten, met dit jaar onder andere cultuurwethouder Margriet Wartena en de van oorsprong Brummense zanger Jelle Amersfoort.

Ook dit jaar kon het publiek weer zelf meedoen met een speciale publieksquiz. De acht vragen werden via ludieke filmpjes via het beeldscherm gesteld door Martien Wilbrink. Het was Henk Schut die toegangskaarten voor Afterslag in Gigant Apeldoorn won en het duo Charlotte van den Toorn en Ineke Dekker ging er vandoor met 50 euro aan munten voor het schaats- en muziekfeest op het Marktplein.
Bij de echte quiz ontvingen de leden van de Vrijwillige Brandweer van Breda tickets voor een optreden van de Bintangs in Luxor Live in Arnhem en een muziekpakket van Music All In. De tweede plaats van The Spotify’s leverde de drie teamleden entreekaarten op voor een optreden van Hans Dulfer in het Burgerweeshuis in Deventer en een muziekpakket van Kroese Records. Het winnende team Good Riddance ontving naast de Hans Broer Award (de prachtige wisselbeker) ook tickets naar het meerdaagse popfestival Paaspop. Ook mag dit team in de loop van 2019 eenmalig een eigen radioprogramma maken bij RTV Veluwezoom.

Lees ook

Klankschalenconcert in Hall

HALL – Op vrijdagavond 18 juni vindt er een klankschalenconcert plaats in het buitengebied van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.