Home / Brummen-Regiobode / Goede opbrengst kerstverkoop Protestantse kerk

Goede opbrengst kerstverkoop Protestantse kerk

LOENEN – Een grote groep dames heeft zich druk gemaakt voor de jaarlijkse kerstverkoop van de Protestantse kerk in Loenen. Het is een traditie geworden dat even voor Kerstmis in het Jeugdhuis een verkoop wordt gehouden van veel artikelen die met Kerst te maken hebben.

Weken voor de markt wordt al begonnen met het verzamelen van groen, bessen, takken en coniferen voor het maken van de kerststukken voor op de graven van overledenen. Deze grafstukken worden geplaatst op de begraafplaats achter de Protestantse kerk. Een flink aantal werd er weer besteld. Ook werden er kerststukjes gemaakt om de kersttafel mee te sieren. Een andere groep is bezig geweest met het bakken en braden van taarten, cake en andere lekkernijen.
Dit alles werd zaterdagmorgen verkocht in het Jeugdhuis. In de zaal was ook een mini-kerstmarkt ingericht met allerlei kerstversieringen. De Mazzelschuur aan de Voorsterweg, waar de werkgroep maandelijks een verkoop en inbreng houdt, was doorzocht om alles wat met Kerstmis te maken heeft te verzamelen. Er was veel belangstelling voor deze kerstspullen op de markt.
Wie even wilde uitrusten, kon genieten van de koffie en zelf gebakken appeltaart van Ans Gooiker. Ondertussen kon gezellig worden bijgepraat. Bij de lootjesboom kon ook weer een leuke prijs worden gewonnen. Al met al was het, mede door het goede winterweer, een geslaagde, waarover de organisatie dik tevreden was.

Foto: Martien Kobussen

Lees ook

Vrijwilligers Speelotheek in Dieren openen enthousiast weer de deuren

DIEREN – Tot grote vreugde van de vrijwilligers heeft de Speelotheek in Dieren heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.