Home / Nieuws / Gezelligheid troef in Serre van Rozendaal

Gezelligheid troef in Serre van Rozendaal

ROZENDAAL – De Serre van de kerk in Rozendaal was woensdag 19 december het toneel van een zeer geslaagde workshop. Een grote groep dames en één heer maakten de prachtigste kerststukken.

De Serre van Rozendaal is al 3,5 jaar wekelijks geopend voor iedereen die trek heeft in een kopje koffie en een praatje. Daarnaast is er om de week iets bijzonders te doen, zoals een lezing of workshop. Het maken van een kerstbakje wordt elk jaar steevast goed bezocht. Er wordt nauwkeurig en vooral met veel plezier gewerkt. De deelnemers willen natuurlijk met iets moois naar huis gaan, maar ondertussen is er ruimte genoeg voor een gezellig praatje. En daar is het de organisatie vooral om te doen.

Esther van Hall is al sinds het begin van de inloop in de Serre betrokken bij de organisatie. Dit jaar nam ze de rol van coördinator over van Erik Kool, die deze taak vanaf de start op zich heeft genomen. “In een werkgroep bepalen we welke activiteiten we gaan organiseren”, legt ze uit. Moeilijk vindt ze het niet om twee activiteiten per maand te verzinnen. “Je hoeft niet zo ver te zoeken, er gebeurt zoveel in onze omgeving. Denk aan leden met een bijzondere hobby of muzikanten die een concertje komen geven. We komen via-via wel op genoeg ideeën.” Het programma voor het komende halfjaar is dan ook alweer bijna rond en bevat een aantal lezingen, muzikale ochtenden en zelfs een wijnproeverij.
Overigens is er bewust voor gekozen om niet elke week iets te organiseren. “We hebben dat een tijdje geprobeerd en een uitgebreider programma opgezet, maar toen bleek dat mensen het ‘gewone’ koffiedrinken misten. Als je naar een lezing luistert, kun je immers niet met elkaar praten. En dus houden we het op twee activiteiten per maand”, zegt Van Hall.

De Serre van Rozendaal is nu al 3,5 jaar geopend voor ontmoeting en in die tijd hebben veel bezoekers de weg naar de prachtige ruimte bij de kerk weten te vinden. Niet alleen uit Rozendaal zelf, maar ook uit Velp, Arnhem en Rheden. “Er zijn een paar mensen die bijna elke week komen, anderen kiezen de bijeenkomsten uit die ze interessant vinden”, zegt Van Hall. “Maar ook als er maar drie bezoekers zijn, gaat de koffiemorgen gewoon door. Voor deze mensen is dit moment van ontmoeting belangrijk en daar doen we het voor.”

Foto: Linda Peppelman

Lees ook

Ik vind: De macht van banken

Om mijn uitgaven beter in de gaten te houden, betaal ik mijn boodschappen met contant …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.