Home / Doesburg-Regiobode / Gemeente Bronckhorst roept Monumentenprijs in het leven

Gemeente Bronckhorst roept Monumentenprijs in het leven

GEM. BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst gaat jaarlijks een Monumentenprijs uitreiken. Met de uitreiking van deze prijs wil de gemeente het belang van monumenten onder de aandacht brengen. Ook is het een stimulans voor eigenaren om hun monumentale bezit actief en met respect te onderhouden.

De winnaar van de jaarlijkse Monumentenprijs ontvangt een bij het monument passend kunstobject en een geldbedrag van 250 euro. Wethouder Willem Buunk van Cultuurhistorie en Monumenten: “Deze prijs is een blijk van waardering voor de inspanningen van eigenaren van monumenten. Dit is belangrijk om ons erfgoed te behouden voor toekomstige generaties.”
De geïntegreerde commissie welstand/monumenten selecteert jaarlijks een aantal restauratieprojecten die voor de monumentenprijs in aanmerking komen. Burgemeester en wethouders kiezen hieruit de winnaar en reiken de prijs uit tijdens de traditionele lezing voorafgaand aan de jaarlijkse Open Monumentendagen.

Lees ook

Eerste Doesburgse Duurzame Dagen in Kindervreugd

DOESBURG – Zaterdag 4 en zondag 5 september van 11.00 tot 18.00 uur vinden de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.