Home / Alle-Regiobode / Gelderse Molenstichting in zwaar weer

Gelderse Molenstichting in zwaar weer

REGIO – De sinds 1964 bestaande Gelderse Molenstichting heeft dringend behoefte aan nieuwe bestuurders. De molenstichting behartigt de belangen van alle molens bij de diverse overheidsinstellingen en biedt moleneigenaren steun bij het verkrijgen van onderhoud- en restauratiesubsidies,

De Gelderse Molenstichting zoekt bestuurders die eens per maand willen samenkomen in molen De Kroon in Arnhem, om alle voorkomende molenzaken in Gelderland te bespreken. Daarnaast wordt veelvuldig contact onderhouden met de vereniging De Hollandsche Molen te Amsterdam en Het Gilde van Vrijwillige Molenaars. De stichting heeft momenteel zo’n driehonderd donateurs, die door het kwartaalblad De Gelderse Molen worden geïnformeerd over wat er gebeurt in het Gelderse molenveld.
Gelderland beschikt over ruim honderdvijftig water-, wind- en rosmolens; daarnaast staan er nog twaalf in het Openluchtmuseum. Om die molens voor de toekomst te behouden en draaiende te houden, is een belangenbehartigende organisatie dringend nodig. Die staat nu op omvallen omdat wegens het plotselinge vertrek van secretaris en penningmeester de continuïteit in het geding is. Ook de voorzittersfunctie komt binnenkort vacant. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Gerrit Pol via tel. 0481 – 374922.

www.geldersemolen.nl

Lees ook

Een Stief Kwartiertje: Gezonde leefstijl

Gezondheid wordt over het algemeen gezien als de belangrijkste factor voor een goed en gelukkig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.