Home / Brummen-Regiobode / Geldersch Landschap en Kasteelen gaat ook Steilhul beheren

Geldersch Landschap en Kasteelen gaat ook Steilhul beheren

LOENEN – Natuurmonumenten heeft het natuurgebied Steilhul bij Loenen jarenlang met zorg beheerd. Aan deze periode komt een eind, want deze winter zal Natuurmonumenten het gebied overdragen aan Het Geldersch Landschap en Kasteelen.

Steilhul is een natuurgebied van 40 hectare groot, vrijwel geheel omsloten door de uitgestrekte Loenermark, dat bij Het Geldersch Landschap en Kasteelen in beheer is. Door de overdracht worden beide gebieden één geheel. Door de overdracht komt het beheer van het hele gebied in één hand, waardoor het werk efficiënter uitgevoerd kan worden.
Bestaande afspraken, zoals over de aanleg van de trimbaan, gaan gewoon door. Wat wel verandert, is dat het Geldersch Landschap en Kasteelen het aanspreekpunt wordt en zorgt voor uitvoering van de afspraken.
Voor de planten en dieren die er leven verandert er vanzelfsprekend niets. Planten en dieren kennen geen grenzen, voor hen waren Steilhul en de Loenermark al één gebied zonder rasters.
Ook recreanten blijven welkom om van de natuur in Steilhul te genieten. De huidige toegangsregels blijven gelden. Dat betekent vrij wandelen op wegen en paden én honden zijn welkom, mits aangelijnd. Ook de Keienroute door het gebied blijft bestaan.

Lees ook

Lezing Irene van der Aart in Bibliotheek Brummen

BRUMMEN – Cabaretière en columniste Irene van der Aart komt vrijdag 25 juni naar de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.