Home / Doesburg-Regiobode / Gedichtenwedstrijd Protestantse Gemeente

Gedichtenwedstrijd Protestantse Gemeente

DOESBURG / ANGERLO – Met de Gedichtendag op donderdag 31 januari start de Poëzieweek. De Protestantse Gemeente Angerlo/Doesburg houdt in de aanloop daar naartoe traditiegetrouw haar jaarlijkse gedichtenwedstrijd.

De organisatie verheugt zich op inzendingen uit alle uithoeken van het Nederlandse taalgebied. Voor de poëzieweek 2019 is landelijk gekozen voor het thema Vrijheid en dat is ook het thema van de poëziewedstrijd in Doesburg. De organisatie hoopt dat het velen inspireert tot het schrijven van een verrassend gedicht. Bovendien stelt de organisatie het zeer op prijs als binnen de uitwerking van het thema ook iets verteld wordt over de wereld waarin we leven en hoe wij ons daartoe verhouden.
Het winnende gedicht wordt bekend gemaakt op Gedichtendag, 31 januari dus, tijdens een feestelijke avond in het kerkje van Angerlo. Niet alleen dichters, maar alle poëzie-liefhebbers zijn die avond van harte welkom. Het winnende gedicht zal ruim driekwart jaar op groot formaat aan een van de muren van de Martinikerk in Doesburg komen te hangen. Ervaring heeft geleerd dat er op het doek waarop het winnende gedicht wordt afgedrukt niet meer dan veertien regels kunnen. Gedichten voor de wedstrijd mogen wel langer zijn, maar kunnen niet op de muur hangen, dus ook niet winnen. Inzendingen kunnen tot 19 januari 2019 worden gestuurd naar chris.kors@gmail.com.

Lees ook

Eerste Doesburgse Duurzame Dagen in Kindervreugd

DOESBURG – Zaterdag 4 en zondag 5 september van 11.00 tot 18.00 uur vinden de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.