Home / Doesburg-Regiobode / Filmhuis Doesburg vertoont Radiance

Filmhuis Doesburg vertoont Radiance

DOESBURG – De Japanse film Radiance is de komende week te zien bij Filmhuis Doesburg. Zowel zondag 16 als woensdag 19 december draait de film om 20.00 uur in Het Arsenaal.

Misako is een gepassioneerde schrijfster van voice-overs voor slechtziende bioscoopgangers. In een ideale wereld voelen ook zij nu de ‘radiance’; de glans van het licht en zo de film zelf. Niet alle blinde deelnemers van het testpanel zijn te spreken over de narratieve kunsten van schrijfster Misako. Soms gebruikt ze te veel details, waardoor de fantasie juist weggenomen wordt. Althans, dat is de beleving van een zeer kritisch panellid, Masaya. Hij kan maar moeilijk erkennen dat zijn zicht vrijwel helemaal weg is. De man was ooit fotograaf en uitgerekend hìj die van het visuele zijn werk heeft gemaakt, moet nu bijna blind door het leven. Zijn werk brengt herinneringen naar boven bij schrijfster Misako. Samen leren ze de wereld om hen heen met andere ogen te zien. Regisseuse Kawase stipt een maatschappelijk probleem aan en richt zich primair op de vraag hoe zowel blinden als hun (professionele) omstanders met het gebrek aan zicht omgaan.

www.filmhuis-doesburg.nl

Lees ook

Na lange tijd weer optreden in Gasthuiskerk

DOESBURG – Na tijden van noodgedwongen sluiting konden muziekliefhebbers zaterdag 12 juni weer hun hart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.