Home / Doesburg-Regiobode / Filmhuis Doesburg vertoont Hampstead

Filmhuis Doesburg vertoont Hampstead

DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont komende week de Engelse feelgoodmovie Hampstead. Vrijdag 21 en zondag 23 december draait de film vanaf 20.00 uur in Het Arsenaal.

Zo op het oog heeft weduwe Emily, een zestiger, het prima naar haar zin. Ze runt als vrijwilliger een kledingwinkeltje en woont in een riant appartementencomplex, maar haar huishoudboekje is een rotzooi. Zoon Philip krijgt maar geen vat op zijn moeder. Ook vriendin Fiona lukt het niet om haar te ‘helpen’. En dan is er nog de zonderlinge zwerver Donald die praktisch in Emily’s achtertuin woont, in een zelfgemaakt gammel hutje en door haar wordt gadegeslagen met een verrekijker. Na een overval op Donald zoekt Emily contact met hem en er ontstaat een bijzondere band tussen de twee.
Hampstead is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en heeft naast het thema van het vinden van de liefde op latere leeftijd, ook als doel het aanstippen van de macht van het grote geld. Projectontwikkelaars willen namelijk Donald zien vertrekken om van een nabijgelegen verpleeghuis nieuwe appartementen te maken.

Op woensdag 26 december heeft het Filmhuis geen voorstelling.

Lees ook

BoekStartdagen in bibliotheek Doesburg

DOESBURG – De bibliotheek West-Achterhoek, waar de vestiging in Doesburg deel van uitmaakt, heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.