Home / Doesburg-Regiobode / Festival of Lessons and Carols door Kampen Boys Choir

Festival of Lessons and Carols door Kampen Boys Choir

DOESBURG – Op zaterdag 22 december zingt het Kampen Boys Choir traditiegetrouw een Festival of Lessons and Carols in de Martinikerk in Doesburg. Deze viering wordt geheel uitgevoerd in Engelse stijl.

Net zoals in Cambridge begint het Festival of Lessons and Carols met één enkele jongenssopraan die – in processie – a capella het Once in Royal David’s City zingt. Daarna volgt het koor, waarna de volgende 75 minuten de mooiste Engelse kerstmuziek klinkt, omlijst door negen lezingen uit het kerstevangelie, gelezen door de jongens en mannen van het koor. Een aantal malen worden de aanwezigen uitgenodigd bekende Engelse Carols mee te zingen.
Het koor zingt onder leiding van dirigent en choirmaster Rintje te Wies. In navolging van de Engelse jongenskoren in de kathedralen en colleges weten de heldere jongensstemmen zich gesteund door kernachtige tenoren en bassen en mannelijke alten: de zogenaamde countertenors. Het magistrale Walcker-orgel en de prachtige akoestiek van de Martinikerk zijn bij uitstek geschikt voor deze muziek. De orgelbegeleiding is in handen van de vaste organisten van het Kampen Boys Choir: Jochem Schuurman en Sander van den Houten.

Het Festival of Lessons and Carols begint om 16.30 uur. De deuren van de Martinikerk gaan om 16.00 uur open. Kaarten kosten 18,50 euro en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.kampenboyschoir.nl. Aan de kerk bedraagt de toegang 20 euro. Jongeren tot achttien jaar mogen voor 12,50 euro mee.

Foto: Freddy Schinkel

Lees ook

DoesburgVertelt zoekt spullen van Ubbink

DOESBURG – Op de plek waar nu Gieterij Doesburg ligt startte Barend Ubbink in 1896 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.