Home / Brummen-Regiobode / Extra bijeenkomst over Eerbeekse beek en centrum

Extra bijeenkomst over Eerbeekse beek en centrum

EERBEEK – Op beide meepraatavonden over de plannen voor de Eerbeekse beek en het centrum van het dorp, dinsdag 27 en woensdag 28 november, was het maximum aantal bezoekers afgekomen. Daarom houdt de gemeente Brummen op dinsdag 4 december nog een extra bijeenkomst, van 19.30 tot 21.30 uur in de Korenmolen in Eerbeek. Aanmelden kan via ruimtevooreerbeek@brummen.nl of tel. 0575 – 568294.

De eerste twee avonden stonden vooral in het teken van het gesprek. Bij zes informatietafels werd inhoudelijk gesproken over de toekomst van het centrumgebied van Eerbeek. Het ging daarbij over thema’s als leefbaarheid, verkeer en parkeren, de Eerbeekse beek en participatie. Ideeën en suggesties werden genoteerd en ook konden de aanwezigen aangeven op welke wijze zij graag een bijdrage willen leveren aan de totstandkoming van de plannen in het vervolgtraject. In februari volgend jaar wordt dit vastgelegd in een participatieplan en aansluitend start ook het inhoudelijke traject aan de ontwerptafel.
Eén van de doelen van de uitwerkingsplannen is om te komen tot concrete voorstellen die kunnen rekenen op een zo breed mogelijk draagvlak in de Eerbeekse samenleving. Daarom is het belangrijk om nu al een beeld te krijgen welke wensen en ideeën er leven en wie in het participatieproces een actieve bijdrage wil leveren. Ook de betrokken wijk- en dorpsraden praten mee en organiseren nog één of meerdere vervolgbijeenkomsten voor inwoners.
Dit ook met het doel om inwoners inzicht te geven in de verdere uitwerking van de plannen en eerste wensen en ideeën over het centrumgebied en de beek op te halen. Ook deze inbreng wil de gemeente dan nog betrekken bij het vervolgtraject en participatieplan.

Foto: Peter Lous

www.brummen.nl/ruimtevooreerbeek

Lees ook

José Wolfs neemt na 25 jaar afscheid als trainster van Sparta Brummen

BRUMMEN – Na 25 jaar heeft José Wolfs afscheid genomen als trainster bij Sparta Brummen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.