Home / Rheden-Regiobode / Ensemble Rossignol te horen in Oude Jan Velp

Ensemble Rossignol te horen in Oude Jan Velp

VELP – Hemelse klanken zijn zondag 16 december vanaf 15.30 uur te horen in de Oude Jan in Velp. Het ensemble Rossignol brengt in het sfeervolle kerkje een programma met vooral zeventiende-eeuwse muziek van onder andere Händel, Vivaldi en Purcell.

Ensemble Rossignol bestaat uit sopraan Alice Gort-Switynk, die eveneens de blokfluit bespeelt, en Elly van Munster, die de luit ter hand neemt. Hun virtuoze spel van verfijnde en speelse muziek doet denken aan het gezang van een nachtegaal. En daar heeft het ensemble dan ook haar naam aan ontleend: le rossignol. “Alice vult met haar heldere sopraanstem de hele ruimte van de kerk en is met haar frisse blokfluitspel een lust voor het oor”, schreef een recensent kortgeleden.

Het concert in de Oude Jan in Velp begint om 15.30 uur. Kaarten kosten 10 euro, inclusief een glas wijn of fris na afloop. Vrienden van de Oude Jan betalen 8 euro, bezitters van een Gelrepas en jongeren tot achttien jaar 5 euro. Kinderen mogen gratis mee. Kaarten zijn aan de kerk verkrijgbaar of in de voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter in Velp.
Voorafgaand aan het concert in de Oude Jan in Velp verzorgt het Ensemble Rossignol deze zondag twee miniconcerten ‘in de wandelgangen’ van het in kerstsfeer gehulde Kasteel Middachten in De Steeg. Zie hiervoor www.middachten.nl.

Foto: Jeroen Toirkens

www.vriendenvandeoudejan.nl

Lees ook

Wethouder Budel met kinderen in gesprek over buitenspelen

RHEDEN – Woensdagochtend 9 juni ging wethouder Marc Budel met de kinderen van groep 8 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.