Home / Brummen-Regiobode / Eerste berging voor scootmobielen geopend

Eerste berging voor scootmobielen geopend

EERBEEK – Het appartementencomplex Papyrus aan de Parallelweg in Eerbeek heeft sinds kort een scootmobielberging. Deze speciaal aangebouwde berging werd dinsdag 18 december feestelijk geopend.

De heer André Tijssen, manager wonen bij Veluwonen, en de heer Henk Tabor, bewoner van het complex. knipten het lintje door in het bijzijn van vrijwel alle bewoners van het complex.
Het is de eerste berging voor scootmobielen van Veluwonen. Tijssen: “Het idee ontstond toen mevrouw Van den Brink, bewoonster van Papyrus, aangaf dat ze graag een scootmobiel wilde aanschaffen, maar niet wist waar ze deze moest stallen. Daardoor gingen we bij Veluwonen gelijk kijken wat de mogelijkheden waren. Want we willen graag toekomstbestendig zijn. Mensen willen steeds langer thuis wonen en dat wordt ook steeds meer verwacht vanuit het Rijk. Ons beleid speelt daar op deze manier in. Uiteindelijk bleek het mogelijk te zijn een speciale berging aan te bouwen.” De bouw van de berging heeft vier weken in beslag genomen.
De berging biedt plaats voor zes scootmobielen. Er is voldoende ruimte om te draaien met de scootmobiel. Bewoner meneer Tabor: “Ik ben er blij mee. Hier is veel meer ruimte dan in mijn eigen berging, waar ik voorheen mijn scootmobiel stalde.” In de berging zijn voldoende stroompunten aanwezig. Tijssen: “Het is de bedoeling dat de stroompunten volgend jaar stroom krijgen via zonnepanelen. Deze worden volgend jaar aangelegd.”

Foto: Lotte Bienias

Lees ook

Cultureel aanbod op Brummense basisscholen voortgezet

GEM. BRUMMEN – Het convenant Cultuureducatie, dat door alle schoolbesturen en Stichting Welzijn Brummen in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.