Home / Brummen-Regiobode / Duurzame sociale huurwoningen speerpunt in Brummen

Duurzame sociale huurwoningen speerpunt in Brummen

BRUMMEN – Betaalbaar wonen voor mensen met een bescheiden inkomen èn zorgen voor duurzame sociale huurwoningen. Dat zijn de belangrijkste afspraken die woningcorporatie Veluwonen, huurdersorganisatie Samen Eén en de gemeente Brummen hebben gemaakt voor volgend jaar. Maandag 3 december zetten de drie partijen hun handtekening onder deze prestatieafspraken.

De komende jaren staat het verduurzamen van de sociale huurwoningen voorop. Marco de Wilde, directeur van Veluwonen (rechts op de foto): “Denk daarbij aan het uitstekend isoleren van de huizen en het leggen van zonnepanelen. De kwaliteit van de huizen verbetert en daarmee ook het wooncomfort. Bewoners krijgen warme en energiezuiniger huizen.”
Het betaalbaar houden van huurhuizen staat ook centraal in het huurbeleid. Elk jaar gaan de huren gemiddeld omhoog met het inflatiepercentage. Geert van den Hoogen van Samen Eén (links op de foto): “De gemeente, Veluwonen en wij willen een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Daarom krijgt de ene huurder soms een huurverlaging, terwijl de andere huurder een kleine verhoging krijgt. En doordat de energierekening omlaag gaat, blijven huizen beter betaalbaar.”
Het aantal sociale huurwoningen moet op peil blijven. Wethouder Margriet Wartena van de gemeente Brummen: “We maken samen plannen voor nieuwe huizen op vrijkomende schoollocaties in Brummen en Eerbeek. Tegelijkertijd hebben we ook afgesproken dat Veluwonen elk jaar ongeveer twintig huizen verkoopt. Zo blijven verkoop en nieuwbouw in balans.”

Lees ook

Vrijwilligers Speelotheek in Dieren openen enthousiast weer de deuren

DIEREN – Tot grote vreugde van de vrijwilligers heeft de Speelotheek in Dieren heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.