Home / Doesburg-Regiobode / Dubbele vrijwilligersprijs voor echtpaar Krijnen

Dubbele vrijwilligersprijs voor echtpaar Krijnen

DOESBURG – Peter en Wilma Krijnen ontvingen vrijdag 7 december de Hens van der Wal-vrijwilligersprijs 2018 én de publieksprijs uit handen van wethouder Peter Bollen. De jury roemde het paar om de jarenlange inzet voor talloze Doesburgse doelen.

Het echtpaar kreeg een cheque van 500 euro, een cheque van 250 euro en mag de bijbehorende ring een jaar lang bij zich houden. De cheque ter waarde van 250 euro schonk het echtpaar op het podium aan Jongerencentrum 0313.
Al jaren zijn Peter en Wilma Krijnen actief in Doesburg. Ze verzetten veel werk voor organisaties als Stichting Manifestaties Martinikerk, Volkstuindersvereniging Doesburg, DichterbijdeIJssel en filmhuis de Teil, HetHuisDoesburg en Fleurige Kade. Ze nemen initiatieven op vele terreinen, ondersteunen anderen bij het opzetten van nieuwe ideeën en hebben ook het uithoudingsvermogen om jarenlang betrokken te blijven. Hoewel dit stel niet graag nadrukkelijk op de voorgrond willen treden, wil de jury nu het werk van Peter en Wilma Krijnen onder de aandacht brengen.

Doesburg kon ook stemmen op de in totaal 22 vrijwilligers die werden genomineerd. Het is voor het eerst dat de winnaar van de Hens van der Wal-vrijwilligersprijs ook de publieksprijs wint. Het is ook voor het eerst dat een cheque op het podium wordt overgedragen aan een andere groep vrijwilligers.

Foto: Han Uenk

Fotobijschrift:
Van links naar rechts Ilse Loois-Vlaswinkel en Joël van Heemskerken van Jongerencentrum 0313, Wilma en Peter Krijnen, An de Meij van het Rode Kruis, wethouder Peter Bollen, Marijke van Dalfsen (vrijwilliger bij VPTZ), Han Jansen van het Filmhuis en de Carillonstichting en Rick Bosch van Sportclub Doesburg.

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.