Home / Doesburg-Regiobode / Drie films bij Filmhuis Doesburg

Drie films bij Filmhuis Doesburg

DOESBURG – Filmhuis Doesburg hanteert vanaf 4 januari een nieuw draaischema. Vanaf dan wordt op vrijdag en woensdag dezelfde film vertoond. Extra voorstellingen worden gepland op zondag. Voor de komende weken staan drie verschillende films op de agenda. Alle films zijn vanaf 20.00 uur te zien in Het Arsenaal.

Zondag 30 december en woensdag 2 januari is de film Mozart in Love te zien. Deze speelt zich af in 1786. De jonge Mozart heeft genoeg van Wenen en vertrekt naar Praag. Hier vindt hij echter niet de rust die hij zocht. Integendeel: zijn aanwezigheid in Praag veroorzaakt al snel een reeks dramatische en tragische gebeurtenissen. Zo belandt Mozart in het middelpunt van een verwarrend web van liefde, lust, geweld en zelfs moord. Een heftige ervaring die hem inspireert tot het schrijven van het muzikale meesterwerk dat we kennen als Don Giovanni.

Sweet Country is een indrukwekkende film over het lot van de aboriginals, die te zien is op vrijdag 4 en woensdag 9 januari. Sweet Country speelt zich af in 1929 in de buitenwijk van het Northern Territory. Harry Marsh keert terug van het westelijk front en wordt aangesteld als de nieuwe stationsoperator. Sam, een aboriginal van middelbare leeftijd, wordt uitgezonden met zijn vrouw en dochter om de buitenpost te helpen renoveren. Maar Harry blijkt een humeurige en bittere man te zijn en zijn relatie met Sam escaleert snel. Alles culmineert in een gewelddadige schietpartij, waarbij Sam Harry doodt in een poging om zijn eigen leven te redden. Als gevolg hiervan wordt Sam een gezochte misdadiger voor de moord op een blanke man en wordt hij gedwongen om met zijn zwangere vrouw te vluchten.

Op zondag 6 januari wordt de documentaire Doof Kind vertoond. Hierin schetst de maker Alex de Rond een liefdevol en ontroerend portret van zijn zoon, de hartverwarmende dove Tobias, die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt. Aan de hand van familiefilmpjes blikt Tobias met zijn broer Joachim terug op hun jeugd. Ook is te zien hoe Tobias nu door het leven gaat. Een bezoek aan de tandarts blijkt communicatief lastig, maar Tobias’ verblijf op Gallaudet University in Washington DC, de enige dovenuniversiteit ter wereld, voelt paradijselijk aan. Later leert hij als docent Nederlandse Gebarentaal horende studenten zijn taal en cultuur kennen. Hij heeft van zijn handicap als het ware zijn beroep gemaakt.

Lees ook

Eerste Doesburgse Duurzame Dagen in Kindervreugd

DOESBURG – Zaterdag 4 en zondag 5 september van 11.00 tot 18.00 uur vinden de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.