Home / Brummen-Regiobode / Dorpsraad presenteert rapport als input voor Centrumplan Brummen

Dorpsraad presenteert rapport als input voor Centrumplan Brummen

BRUMMEN – Dorpsraad Brummen heeft een rapport opgesteld over wat inwoners van het dorp willen voor het centrum. Dit rapport is door voorzitter Henk Poldermans op donderdag 6 december symbolisch overhandigd aan wethouder Margriet Wartena van de gemeente Brummen. “Een uitstekend voorbeeld van samenwerking en participatie”, aldus de wethouder.

Het rapport van de dorpsraad bevat een vrijwel letterlijke weergave van de inbreng van mensen die aanwezig waren tijdens de informatieavond over het Centrumplan, begin november dit jaar. Daarnaast zijn de belangrijkste onderwerpen geteld en gerangschikt naar hoe vaak het is genoemd. Ook bevat het rapport een samenvatting en een aantal concrete aanbevelingen voor de gemeente. Als voorzitter van Dorpsraad Brummen sprak Poldermans de hoop en vooral de verwachting uit dat de dorpsraad ook in het vervolgtraject concreet betrokken wordt, samen met inwoners en andere belanghebbende organisaties. “Alleen op deze wijze kan sprake zijn van ‘echt werk maken van burgerparticipatie’”, liet Poldermans weten.
Wethouder Wartena is erg blij met de positieve inbreng van de dorpsraad. “We zijn bezig een Plan van Aanpak af te ronden, dat we kunnen gebruiken om volgend jaar op een goede en voortvarende manier ontwikkelingen in het centrum van Brummen te bespreken en op te pakken”, aldus Wartena. “Dit doen we heel graag in nauwe samenwerking met inwoners en organisaties in het dorp. Dorpsraad Brummen is daarin een belangrijke speler. Maar ook de ondernemers, verenigd in de ondernemersvereniging, hebben met elkaar in november een sessie gehad. Ook zij zullen hun bevindingen binnenkort met ons delen.” Wartena liet weten dat alle inbreng nauwkeurig bestudeerd zal worden en op passende wijze meegenomen wordt in het vervolgtraject.

Het centrum van Brummen is één van de speerpunten in het bestuursprogramma 2018 – 2022 van de gemeente Brummen. De geldende structuurvisie uit 2011 is nog steeds een belangrijk uitgangspunt voor het centrumplan. Om te komen tot een actueel actieplan wordt rekening gehouden met zeven deelgebieden. Elk gebied kent volgens wethouder Wartena zijn eigen ontwikkelopgave en -kansen. Het gaat daarbij om het Marktplein, het Graaf van Limburg Stirumplein, de Ambachtstraat, het Burgemeester Dekkerplein, de voormalige schoollocaties, de Meidoornlaan en de fiets-/voetgangersbrug over de N348. Het is de verwachting dat het college begin 2019 het Plan van Aanpak zal presenteren.

Foto: Peter Lous

Lees ook

Vrijwilligers Speelotheek in Dieren openen enthousiast weer de deuren

DIEREN – Tot grote vreugde van de vrijwilligers heeft de Speelotheek in Dieren heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.