Home / Doesburg-Regiobode / Doesburgse Culturele Zondag

Doesburgse Culturele Zondag

DOESBURG – Doesburg staat zondag 2 december weer in het teken van de Culturele Zondag. Diverse musea, galerieën, ateliers en podia in en rond het historische centrum openen tussen 12.00 en 17.00 uur de deuren.

Bij de Historische Boekdrukkerij De Arend worden demonstraties gegeven op de midwinterhoorn. Boekdrukker Arie Niks is enthousiast in het laten zien van het ouderwetse drukproces, maar als geboren Tukker blaast hij al ruim veertig jaar op de midwinterhoorn. Ook over deze hobby weet hij veel wetenswaardigheden te vertellen. Liefhebbers kunnen zelf proberen of ze geluid uit de houten hoorn kunnen krijgen.
Deze zondag is De Swarte Ram voor de laatste keer op het huidige adres open. De galerie gaat verhuizen naar de Waterstraat. Bezoekers kunnen nog een keer snuffelen in het Kunst en Kitsch-winkeltje waar leuke en nuttige dingen te koop zijn voor een weggeefprijsje.

Museum Lalique is gewijd aan het werk van René Lalique, de Leonardo da Vinci van de juwelen en de glaskunst. Daarnaast is er een expositie met bekend en onbekend werk van de beroemde kunstenaar Marc Chagall.
Onder de titel De IJssel als Strijdtoneel, Historische Gevechten langs de rivier bij Doesburg en Omgeving vindt in Streekmuseum De Roode Tooren een bijzondere expositie plaats. Bij diverse krijgshandelingen in het verleden bleek de strategische ligging van Doesburg voor vriend en vijand van groot belang.

De Gasthuiskerk is deze dag vanaf 12.00 uur geopend. Er is dan een expositie te zien met schilderijen van Simone Balhuizen. Zij werkt in alla prima techniek en traditionele olieverftechniek. Haar werk bestaat uit stillevens, portretten en landschappen in traditionele technieken met een vlotte toets. Om 14.30 uu begint een optreden van Yara Beeks. Haar repertoire bestaat uit countrysongs bekende en onbekende artiesten. Aansluitend is het tijd voor Embrace, een vocaal ensemble onder leiding van Saskia Heerink dat liedjes brengt in verschillende genres waaronder Renaissance, Folk en Jazz.

De folder met plattegrond van de Culturele Zondag Doesburg is gratis te verkrijgen bij de VVV. Daar is ook bekend welke adressen op 2 december open en gesloten zijn.

www.culturelezondagdoesburg.nl

Lees ook

Escape room in de Galluskerk

ANGERLO – Vanaf vrijdag 11 juni is er een een online escape room spelen, die …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.