Home / Doesburg-Regiobode / Doesburg kroont kegelkampioenen

Doesburg kroont kegelkampioenen

DOESBURG – De 40-ballenwedstrijden hebben weer de Kegelkampioenen 2018 van Doesburg opgeleverd. Op dit jaarlijks kegelevenement wordt in het voor- en najaar met veel inzet, sportiviteit en volle overgave gestreden om het meest gevallen hout te behalen en deel te mogen nemen aan de finalewedstrijd om het Kampioenschap Kegelen van Doesburg.
Op vrijdagavond 30 november werd deze zinderende finale gespeeld in het kegelcentrum Doesborgh. Dat Erik-Paul Tenwolde (VOG) wederom kampioen zou gaan worden, met 354 van de 360 om te gooien kegels, lag voor de hand. Bij de dames bleef het erg lang spannend, want zowel Gerda Kelderman (A-klasse BPR) en Brenda Thomissen (B-klasse BPR) maakte tot de laatste baan aanspraak op het kampioenschap. Uiteindelijk won Brenda Thomissen met 6 hout verschil en gooide zij 301 van de 360 kegels om.
De deelnemers en toeschouwers hebben er weer een groot Doesburgs kegelfeest van weten te maken. Met voldoening kan er worden teruggekeken op de vlekkeloos verlopen traditionele Doesburgse 40-ballenwedstrijd 2018.

Lees ook

Na lange tijd weer optreden in Gasthuiskerk

DOESBURG – Na tijden van noodgedwongen sluiting konden muziekliefhebbers zaterdag 12 juni weer hun hart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.