Home / Doesburg-Regiobode / Dodelijk verkeersslachtoffer Doesburgsedijk

Dodelijk verkeersslachtoffer Doesburgsedijk

Dodelijk verkeersslachtoffer Doesburgsedijk

Woensdagmorgen 28 november vond ik in de berm van de Doesburgsedijk in Dieren een levenloze prachtige vogel. Het betrof een havik of een sperwer, wat in ons land een zwaar beschermde roofvogel is en een onderdeel is van het ecosysteem.
Deze roofvogel jaagt laag over de grond, gebruikmakend van beschutting van hagen en beplantingen en om zijn prooi te verrassen blijft hij als het ware onder de radar.
Omdat de Doesburgsedijk hoger ligt dan het maaiveld en er druk autoverkeer plaatsvindt, heeft de havik dus een probleem als hij er overheen scheert.
Deze prachtige beschermde vogel is dan ook weer het zoveelste dodelijk slachtoffer, net als meerdere dassen, reeën, hazen en ringslangen, van een verkeersweg door een natuurgebied. Van de dood van deze prachtige havik (of sperwer) is melding gedaan in het landelijk daarvoor bestemde systeem.
Het is te hopen dat het herstel van de ecologische hoofdstructuur van dit gebied, waarin de Doesburgsedijk één van de fysieke barrières is tussen het Veluwemassief en de IJsseldelta, niet lang meer op zich laat wachten.

Bert Meijer
Dieren

Lees ook

Escape room in de Galluskerk

ANGERLO – Vanaf vrijdag 11 juni is er een een online escape room spelen, die …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.