Home / Rheden-Regiobode / Dirigent en pianiste kijken uit naar kerstconcert Dierens Mannenkoor

Dirigent en pianiste kijken uit naar kerstconcert Dierens Mannenkoor

DIEREN – Dirigent Ronald Brons en pianiste Ingrid de Vries – van Ingen verheugen zich zeer op het komende kerstconcert van het Dierens Mannenkoor. De mannen zingen op zaterdag 22 december in de Ontmoetingskerk in Dieren.

Ronald Brons vertelt: “Ik sta nu ruim een jaar voor het koor en ervaar dat de zangers een stuk beter zijn geworden. Iedere maandagavond sta ik weer voor een groep van ongeveer vijftig enthousiaste en saamhorige zangers. De opkomst is erg hoog, de sfeer is warm en de bereidheid om zich het bekende repertoire weer helemaal eigen te maken, maar ook het enthousiasme om nieuwe liederen in te studeren, is groot.”
Pianiste Ingrid de Vries vult aan: “Samen met de dirigent vorm ik de muzikale ondersteuning van het koor. Bij het instuderen speel ik de verschillende partijen en bij het vierstemmig zingen, speel ik de volledige partituur. De mannen hoeven echt geen noten te kunnen lezen, maar dankzij de piano-ondersteuning studeren zij snel ‘hun’ partij in.”

De muziekcommissie, waar Ronald en Ingrid deel van uitmaken, beraadt zich al weer op de komende concerten door bestaand repertoire uit te breiden met nieuwe werken. “Dat is hard nodig, want er staan al weer nieuwe concerten op de agenda.”
In 2018 mocht het koor maar liefst vijf nieuwe leden begroeten. In de koorwereld uniek, want veel mannenkoren kampen met achteruitgang van hun ledenaantal. Ronald en Ingrid benadrukken wel dat nieuwe, enthousiaste leden nog steeds meer dan welkom zijn. Het Dierens Mannenkoor repeteert op maandagavond van 19.45 tot 22.00 uur in de Ontmoetingskerk in Dieren.

Maar eerst staat het kerstconcert op het programma. De mannen brengen een mooi, sfeervol repertoire dat past in de kerstperiode. Daarnaast zingt Ceremoniekoor Cirle of Life mee. Dit koor staat onder leiding van Ineke van Jaarsveld en treedt regelmatig op bij diverse rouw- en trouwceremonies in en rond Apeldoorn. Speciaal voor het kerstconcert van het Dierens Mannenkoor heeft dit koor een mooi repertoire samengesteld. Dwarsfluitiste Hilde Broekhuijsen zal diverse liederen begeleiden en daarnaast twee maal solistisch optreden.

Het kerstconcert van het Dierens Mannenkoor begint om 20.00 uur, de kerk opent om 19.30 uur. Kaarten kosten 12 euro, inclusief koffie of thee in de pauze en glühwein na afloop.

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.