Home / Alle-Regiobode / Dierenvoedselbank DBD ondersteunt bij financiële nood

Dierenvoedselbank DBD ondersteunt bij financiële nood

DIEREN – Dierenvoedselbank DBD uit Dieren hoopt binnenkort een stichting te worden. De dierenvoedselbank valt nu nog onder Stichting uit de Brand. “Dankzij een match met een notaris op de Beursvloer, die onlangs werd gehouden in Doesburg, is het mogelijk dat we een zelfstandige stichting zijn. En dan kan je vaak net iets meer bereiken”, vertelt Mo Marnsveld (tweede van rechts op de foto), één van de oprichtster van Stichting uit de Brand.

Mo richtte de stichting tien jaar geleden op in Delft. Sinds afgelopen mei woont Mo in Dieren. De stichting verhuisde mee. Samen met haar beste vriendin Diana Kersbergen (tweede van links op de foto) en vier vaste vrijwilligers komt ze op voor de armen in Nederland. “Als je in Nederland in financiële nood verkeert, word je vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Gemeenten behandelen je vaak als pingpongbal. En als je huisdieren hebt, wil je deze echt niet wegdoen omdat je het voer niet meer kan betalen. Voor deze mensen willen wij er zijn omdat een huisdier vaak dat laatste beetje troost kan bieden. En ook de dieren mogen natuurlijk niet de dupe worden van financiële nood.”

De Dierenvoedselbank DBD houdt eens in de maand een uitgifte van dierenvoedsel op de laatste vrijdag van de maand tussen 18.00 en 19.00 uur. “We voorzien de mensen van ondersteunende dierenvoedselpakketten. Het is puur ondersteunend bedoeld. Voer voor een hele maand kunnen we helaas niet waarmaken.” Bij de dierenvoedselbank kan iedereen uit Dieren en omgeving terecht die aantoonbaar van een minimum moet rondkomen. “Je hoeft niet per se door een instantie naar ons doorverwezen te worden. Je kan zelf bij ons aankloppen als je hulp nodig hebt. Wij bekijken zelf of je inderdaad van een minimaal bedrag moet rondkomen. Dat kunnen ook mensen zijn die best goed verdienen, maar toch van maar 30 euro per week rond moeten komen. Voorwaarde is wel dat je al dieren hebt. Want als jij een dier aanschaft terwijl je in financiële nood verkeert, kan je ook het voer betalen”, aldus Mo. Per huishouden worden maximaal voor drie dieren pakketten weggegeven.

Naast de Dierenvoedselbank DBD runnen de twee vriendinnen een kledingweggeefbank. De uitgifte daarvan vindt iedere laatste dinsdag van de maand plaats tussen 18.00 en 19.00 uur. “Ook mensen die het minder hebben, mogen er mooi uitzien en hoeven niet in oude, kapotte kleding rond te lopen. Daarom geven wij alleen nieuwe kleding weg”, vertelt Diana. “We werken met een puntensysteem. Ook schoenen, speelgoed en levensmiddelen kunnen we soms weggeven.”

De Dierense stichting is geheel afhankelijk van sponsoren. Er is een aantal vaste trouwe sponsoren en soms sponsoren particulieren of bedrijven en instellingen eenmalig. De stichting is met alle kleine beetjes blij. Mo: “Op dit moment staan er 150 mensen bij ons ingeschreven. We doen dit omdat we uit eigen ervaring weten hoe moeilijk het soms is. Als je mensen met het dierenvoedselpakket of kleding zo blij kan maken, daar word je zelf ook blij van.”

Regelmatig worden inzamelingsacties gehouden. De eerstvolgende inzamelingsactie voor levensmiddelen en dierenvoeding is zaterdag 15 december van 10.00 tot 16.00 uur bij Plus van Tetering in Eerbeek. Daarnaast is het altijd mogelijk dierenvoeding, kleding, speelgoed of levensmiddelen af te geven bij Mo en Diana, gevestigd aan de Geitenbergweg 80 in Dieren. Of neem contact op via e-mail dierenvoedselbankdbd@gmail.com of via een persoonlijk bericht op facebook Dierenvoedselbank DBD.

Foto: Lotte Bienias

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.