Home / Alle-Regiobode / Dickens Winterfestival in Bronkhorst

Dickens Winterfestival in Bronkhorst

BRONKHORST – Het kleinste stadje van Nederland keert komend weekend tweehonderd jaar terug in de tijd tijdens het tweedaagse Dickens Festival. Zaterdag 15 en zondag 16 december kunnen bezoekers aan Bronkhorst genieten van een divers programma in nostalgische sfeer.

Toneelstichting Leydse Kluchten Compagnie en theatergroep Niweto uit Nieuw Wehl halen alles uit de kast om ervoor te zorgen dat bezoekers zich in de negentiende eeuw wanen. Zo lopen in het stadje onder andere de stadsomroeper, straatschoffies die kattenkwaad uithalen, schoorsteenvegers en welgestelde echtparen.
Daarnaast is er muziek van diverse koren en van de Steenderense midwinterhoornblazers. Er is allerlei lekkers verkrijgbaar. Kinderen kunnen terecht bij een spellenwagen en rondjes draaien in de nostalgische zweefmolen. Kerstbomen, vuurkorven, een kerststal met echte ezels en een kleine kerstmarkt maken het plaatje compleet.
Het Dickens Festival is beide dagen van 11.00 tot 18.00 uur. De toegang tot het stadje bedraagt dan 2 euro voor iedereen vanaf twaalf jaar oud. Parkeren kan (gratis) bij sporthal Het Hooge Wessel in Steenderen, vanaf daar is het ongeveer een kwartier lopen naar Bronkhorst, maar er rijdt ook een gratis nostalgische autobus heen en weer.

In de kapel wordt zes keer een poppenvoorstelling vertoond van het beroemde kerstverhaal van Charles Dickens: A Christmas Carol. Zaterdag 15 december om 13.00, 15.00 en 17.00 uur en zondag om 12.00, 14.00 en 16.00 uur begint een nieuwe voorstelling van ongeveer een uur. Deze is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar oud. Kaarten kosten 8 euro per stuk, kinderen tot en met twaalf jaar mogen voor 5 euro mee. Kaarten bestellen kan via tel. 0548-615674 of poppenspel@scrooge-marley.nl.

Lees ook

Business & Shopping: Bosque is klaar om gasten te ontvangen

EERBEEK – Bosque is er klaar voor om gasten te ontvangen en het team staat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.