Home / Nieuws / De Tender ontvangt Gouden Schoolkantine Schaal

De Tender ontvangt Gouden Schoolkantine Schaal

DIEREN – Praktijkschool Het Rhedens De Tender in Dieren heeft de gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum verdiend. Met deze schaal laat De Tender zien dat haar schoolkantine gezond is ingericht.

De Tender heeft hard gewerkt om de kantine steeds gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan er écht centraal. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water: er is een watertappunt, er worden waterflesjes verkocht in de drankautomaat én er zijn kannen met water met een smaakje. Leerlingen bereiden tijdens kooklessen onder andere smakelijke gezonde broodjes en smoothies, die vervolgens door de leerlingen worden verkocht in de kantine. Zo wordt gezond gedrag in het proces van bereiden tot en met opeten gestimuleerd.

De Tender heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter is dat jongeren de toekomst zijn. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.’

De Tender vindt het heel belangrijk om mee te werken aan een gezonde generatie. Daarbij werkt de school samen met leerlingen, ouders en andere partijen zoals Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Locatiedirecteur Maarten van Minderhout: “Niet alleen voeding maar ook gezond gedrag vinden we belangrijk. Beleefd zijn, elkaar helpen en geen overlast veroorzaken vinden we normaal. Zo hebben we aandacht voor elkaar, en daar voelt iedereen zich prettig bij. “

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.