Home / Rheden-Regiobode / De brug heeft een naam: Hoge Juffer

De brug heeft een naam: Hoge Juffer

DIEREN – De voetgangersbrug bij station Dieren krijgt de naam Hoge Juffer. Inwoners van de gemeente Rheden mochten stemmen op één van drie opties.

In totaal brachten 2.978 mensen hun stem uit. 1.615 Stemmen gingen naar Hoge Juffer. Hoge Juffer verwijst naar Lange Juffer; één van de langste lanen en meest drukbezochte routes op de Veluwe en door zijn hoogte een hele klim. Vanaf de voetgangersbrug bij het station in Dieren is er zicht op een deel ervan.

Eerder selecteerden een paar omwonenden drie namen: Hoge Juffer, Stationsbrug en Prinsenbrug. Hierna kon via de website van de gemeente en een antwoordkaart in Regiobode gestemd worden. Een hele tijd liep Stationsbrug voorop in de peilingen, maar deze naam eindigde met 986 stemmen uiteindelijk op de tweede plaats. 377 Mensen kozen voor Prinsenbrug. Begin 2019 bevestigt wethouder Dorus Klomberg samen met omwonenden de nieuwe naam op de brug.

Lees ook

Iedereen mag meedoen aan Dierense Speeltuin Got Talent

Feest in Dierense Speeltuin bij opening natuurspeelplaats en viering 75-jarig bestaan DIEREN – Nog een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.