Home / Brummen-Regiobode / Dames stappen samen op de fiets

Dames stappen samen op de fiets

EERBEEK – ATB-club Last Gear kijkt tevreden terug op de zesde editie van de Ladies Only mtb-toertocht, die werd gehouden op zaterdag 24 november. Ruim tweehonderd dames stapten op de fiets voor een mooie route door de omgeving van Eerbeek.

De organisatie had dit jaar een uitdaging. Vanwege de vergunningen voor gebruik van bosgebieden in de omgeving mogen toertochten niet meer op zondag worden verreden. Daarom werd voor het eerst een zaterdag geprikt en dat betekende dat op vrijdagmidag al een groot aantal vrijwilligers in de weer was om alle voorbereidende werkzaamheden te verrichten. Routes werden uitgezet en tenten voor het startbureau opgezet. Het veld van Last Gear kleurde langzaam aan steeds meer roze en werd steeds gezelliger.
Het was voor de vereniging spannend hoeveel deelneemsters op deze zaterdag in de sinterklaastijd konden worden verwacht, maar de organisatie mag zeer tevreden zijn. Na de opening door wethouder Margriet Wartena vertrokken ruim tweehonderd dames voor routes van 30 of 50 kilometer door de bossen van Nationaal Park Veluwezoom en de Loenermark. Na afloop stonden koffie, thee, warme chocolademelk en diverse verse soepen, zelfgemaakte taarten en cakes klaar voor de enthousiaste deelneemsters, die Last Gear complimenteerden met de prachtige routes, goede organisatie en gezellige sfeer.

Lees ook

Lezing Irene van der Aart in Bibliotheek Brummen

BRUMMEN – Cabaretière en columniste Irene van der Aart komt vrijdag 25 juni naar de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.