Home / Belangrijk / Dagwandeling over de Loenermark

Dagwandeling over de Loenermark

LOENEN – Wie een kilometervreter is met goede wandelschoenen, kan op zondag 9 december meelopen met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen. De 15 kilometer lange wandeling voert langs de mooiste plekjes van de Loenermark, het grootste aaneengesloten natuurgebied van West-Europa.

Het geaccidenteerde terrein bestaat uit oude bossen met uitzicht over lichtglooiende heidevelden. De stuwwal waar de tocht overheen gaat, is een restant van de voorlaatste ijstijd. Het gebied is in trek bij talloze wildsoorten en herbergt nog enkele grote jeneverbesstruiken.
Stevig schoeisel is aan te raden en niet te vergeten een camera. Onderweg neemt de groep een pauze om de zelfmeegebrachte lunch te nuttigen. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan twaalf jaar. De wandeling duurt vier tot viereneenhalf uur. Deelname kost 5 euro per persoon. Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen mogen gratis meelopen op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling geschiedt contant op locatie, waar pinnen niet mogelijk is. Reserveren is niet nodig.

www.glk.nl/activiteiten

tel. 06-16862394

Lees ook

José Wolfs neemt na 25 jaar afscheid als trainster van Sparta Brummen

BRUMMEN – Na 25 jaar heeft José Wolfs afscheid genomen als trainster bij Sparta Brummen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.