Home / Rheden-Regiobode / Concert Trio Courbois – Somers – Courbois

Concert Trio Courbois – Somers – Courbois

ELLECOM – Op uitnodiging van Guus Tangelder Jazzproducties komt het Trio Courbois – Somers – Courbois zondag 16 december naar de Kapel in Ellecom. Vanaf 15.00 uur speelt het trio een vernieuwend programma.

Het trio speelt niet vaak samen, maar de muzikanten zijn toch volledig op elkaar ingespeeld. Vader en zoon Courbois hebben immers dezelfde genen. Zoon Barend begon aanvankelijk ook als drummer, maar ging al snel over op de bas. In Nederland speelde hij bij Vengeance en Fitzkin. Naast zijn huidige bezigheden bij de Duitse reus Blind Guardian maakt hij ook nog deel uit van de Michael Lee Firkins Band en Tank.
Pierre Courbois is met recht een levende legende. Hij is een wereldberoemde jazzdrummer, maar zo bescheiden als mens. Hij slaagt er in om melodie op een ritme-instrument te spelen.
Timo Somers is buiten Nederland zijn vader ver voorbij gestreefd qua bekendheid. Hij is frequent op tournee als gitarist van Delain in Azië, Amerika, Frankrijk en Duitsland. Delain is hard op weg om in het buitenland Within Temptation voorbij te streven.

Het betreft een volledig instrumentaal concert. De stijl die Courbois – Somers – Courbois brengt, is feitelijk nieuw. Er zijn veel jazz- en bluesbands die met een rockdrummer spelen. Hier is het andersom: twee rockmuzikanten spelen met een jazzdrummer. De entree tot het concert in Ellecom bedraagt 12 euro. De Kapel is te vinden aan de Zutphensestraatweg 1.

www.guustangelder.nl

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.