Home / Doesburg-Regiobode / Concert Rodion Trio bij Podium Acanthus

Concert Rodion Trio bij Podium Acanthus

DOESBURG – Op vrijdagavond 21 december klinkt om 20.00 uur bij Podium Acanthus aan de Koepoortstraat 20 in Doesburg een feestelijk Kerstconcert. Het Rodion Trio brengt een programma op klarinet, saxofoon en piano.

Het Rodion Trio bestaat uit klarinettist Diederik Ornée, saxofoniste Annelies Vrieswijk en pianist Mark Toxopeus. Zij hebben een programma samengesteld uit muziek die oorspronkelijk niet voor deze bezetting is gecomponeerd, maar door de pianist van het trio is gearrangeerd. Hun samenstelling van instrumenten is bijzonder. De combinatie klarinet, saxofoon met piano hoor je niet vaak, maar is heel verrassend.
De werken die worden gespeeld zijn gecomponeerd door Bartók, Corelli en Tsjaikovski. De Roemeense Kerstliederen van Bartók zijn kerstliedjes die in Roemeense dorpjes gezongen werden, meestal door groepjes kinderen. Bartók tekende ze op en speelde ze op de piano. De bekende componist uit de Barok, Corelli, schreef een aantal Concerti Grossi. Het bekendste hiervan is het Concerto Grosso dat de bijnaam Kerstconcert heeft gekregen. Het was dan ook speciaal geschreven voor de kerstperiode.
De Notenkraker van Tsjaikovski is oorspronkelijk een ballet, maar is ook zonder dans de moeite waard. Tegenwoordig wordt het nog steeds in de Kerstperiode uitgevoerd. Het is een sprookjesverhaal over een kerstavond met cadeautjes. Clara krijgt een notenkraker in de vorm van een soldaatje. Na allerlei verwikkelingen verandert de notenkraker in een schone prins.
De toegang tot het concert bij Podium Acanthus bedraagt 17,50 euro per persoon. Jeugd tot en met vijftien jaar betaalt 8,50 euro, inclusief koffie of thee in de pauze en een aangekleed drankje na afloop van het concert.

Tel. 0313 – 484176
podium@acanthus.demon.nl

Lees ook

Escape room in de Galluskerk

ANGERLO – Vanaf vrijdag 11 juni is er een een online escape room spelen, die …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.