Home / Belangrijk / Buurtschapslezing over familie en distilleerderij Sevenstern

Buurtschapslezing over familie en distilleerderij Sevenstern

DIEREN – Theo van Gessel is maandag 10 december te gast bij de Buurtschap van Dieren. Hij verzorgt dan de jaarlijkse Buurtschapslezing, die dit keer gaat over de familie en distilleerderij Sevenstern, vroeger gevestigd aan de Hoflaan in Dieren.

Theo van Gessel publiceerde onlangs samen met Jos Leeman een boek over de geschiedenis en het wel en wee van de notabale Dierense familie Sevenstern en hun landelijk gerenommeerde distillerij, c.v. R.W. Sevenstern & Zoon, Anno 1820 Dieren. Hier werd landelijk gerenommeerde brandewijn en likeur geproduceerd. In 1967 werd Sevenstern overgenomen door Mispelblom in Zutphen en werd de markante distilleerderij op de hoek van de Hogestraat en Hoflaan gesloopt.
Louis Nic. van Gessel, vader van Theo, was ruim veertig jaar in dienst bij Sevenstern. Aan de hand van zijn nalatenschap vertelt Theo over de familie Sevenstern en het productieproces van brandewijn en likeuren.
De Buurtschapslezing wordt gehouden in Theothorne in Dieren, begint om 20.00 uur en is voor iedereen toegankelijk. Jan te Riele van Brouwerij Romondt is present met bier dat hij brouwt in Dieren.

De Buurtschap van Dieren is een eeuwenoude organisatie van geërfden, bewoners van het dorp met een huis in eigendom. In het verleden werden vele taken voor het dorp door de Buurtschap verricht. Zo werden bijvoorbeeld de school en de onderwijzer door de Buurtschap onderhouden en een ziekenhuis en een zwembad gesticht. Veel van die taken zijn in de loop van de tijden door de overheid overgenomen. Wat is gebleven, is dat met de opbrengsten van het vermogen dat in de eeuwen is opgebouwd nuttige activiteiten in het dorp worden ondersteund.

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.