Home / Brummen-Regiobode / Burgemeester pleit voor rustige jaarwisseling

Burgemeester pleit voor rustige jaarwisseling

BRUMMEN – Burgemeester Alex van Hedel van de gemeente Brummen roept inwoners op een steentje bij te dragen aan een veilige en plezierige jaarwisseling. “Zo kunnen we 2019 goed beginnen en proosten op het prachtige jaar dat voor ons ligt.”

Oud en nieuw moet volgens Van Hedel voor iedereen een feestelijke gebeurtenis zijn. “Dat vraagt om wederzijds begrip. Traditioneel gaat de jaarwisseling gepaard met het afsteken van vuurwerk onder het genot van alcoholische consumpties. Dat is nog steeds het geval, maar laten we hierbij wel rekening houden met anderen.”
Ook veiligheid in de gemeente Brummen vindt de burgemeester belangrijk. Mensen moeten tijdens de jaarwisseling gewoon de straat op durven en vernielingen en overlast moeten worden voorkomen. Er wordt daarom extra politie ingezet, al dan niet in burger. Daarnaast wordt een beveiligingsbedrijf ingeschakeld om extra toezicht te houden bij onder andere openbare gebouwen, schoolpleinen en bushokjes. Mensen die zwaar en illegaal vuurwerk afsteken kunnen rekenen op een bekeuring en minderjarigen mogen zich melden bij bureau Halt. De schade van vernielingen wordt verhaald op de daders of hun ouders, maar dan moeten gedupeerden wel aangifte doen.

Helaas is er in het verleden sprake geweest van incidenten met geweld tegen politie, brandweer en andere hulpverleners tijdens de jaarwisseling. Van Hedel: “Agressie en geweld tegen hulpverleners is onaanvaardbaar. Geef politie, brandweer en ambulancepersoneel vrij baan om hun werk te doen!”

Lees ook

Cultureel aanbod op Brummense basisscholen voortgezet

GEM. BRUMMEN – Het convenant Cultuureducatie, dat door alle schoolbesturen en Stichting Welzijn Brummen in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.