Home / Doesburg-Regiobode / Brandweerlieden Doesburg gehuldigd

Brandweerlieden Doesburg gehuldigd

DOESBURG – Tijdens de jaarlijkse huldigingsavond van de brandweer in Doesburg is er ook afscheid genomen van twee brandweermannen. Michael Langenbach nam na 32 jaar afscheid en Henk Jan IJnzonides na 28 jaar. Verrassing voor beide heren was dat ze een Koninklijke onderscheiding kregen uitgereikt door loco-burgemeester Birgit Veldhuizen. Beide heren zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor hun verdiensten bij de brandweer.
Naast het afscheid van beide heren waren er ook nog bevorderingen: Lawrence Aalders tot manschap A, de bevordering tot Brandmeester van Nick ten Dolle en Jeffrey Nachtegaal en het 25-jarig dienstverband van Evert Jan Hendriksen. Hieruit blijkt ook maar weer eens dat in Doesburg de brandweermannen en -vrouwen lang bij het korps blijven en nog vele jaren doorleren voor allerlei disciplines in het brandweervak.
Ook werden deze avond de sleutels overhandigd van het nieuwe MIB-voertuig, de auto die multi-inzetbaar is als er bijvoorbeeld een reanimatie-oproep komt of als de boot te water moet. Ook de nieuwe brandweerboot werd gepresenteerd. Hierdoor is Doesburg weer volop inzetbaar voor iedere calamiteit. Na alle plechtigheden was het tijd voor de genodigden en brandweermensen met partners om het glas te heffen en een gezellige avond met elkaar door te brengen.

Lees ook

Leer de oude schildertechnieken bij Boulevard Magenta

LAAG-SOEREN – Schilderen is een ambacht en iedereen kan het leren. Dat is de overtuiging …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.