Home / Doesburg-Regiobode / Bloemlezing op piano en gitaar

Bloemlezing op piano en gitaar

DOESBURG – Op zaterdag 8 december brengen componist en gitarist Reinier Baas (foto) en pianiste Helena Basilova vanaf 20.00 uur hun verschillende achtergronden samen in een bijzonder duo-programma in de Gasthuiskerk in Doesburg. Daarin spelen ze een bloemlezing van muziek waar zij een speciale band mee hebben.

Op het programma staat werk van Alexander Basilov, de vader van Basilova, en stukken van Messiaen, Ravel en Scriabin. De verschillende composities worden met improvisaties verbonden.
Reinier Baas is één van de aanjagers van een nieuwe lichting Europese jazzmusici. Baas won Edisons voor twee van zijn albums, was onder andere solist bij het Metropole Orkest en het Jazzorchestra of the Concertgebouw en kreeg compositieopdrachten van het North Sea Jazz Festival. Volgens Jazzism is Baas ‘Een adembenemend talentvol gitarist, die met zijn instrument weet te imponeren en ontroeren.’
Helena Basilova werd geboren in Rusland maar groeide op in Nederland. In 2013 bracht zij haar debuut-album uit met pianowerken van Leoš Janáček. “Soms blaast ze een frisse bries door de noten maar vaker overheerst de melancholie die zo mooi bij de werken van Janácek past”, schreef de Volkskrant over haar. Haar tweede album Picturing Scriabin is opgedragen aan de Russische componist Alexander Scriabin die in april 2015 precies 100 jaar geleden is gestorven.
De toegang tot het optreden bedraagt 13 euro. Tickets zijn verkrijgbaar via de website.

Foto: PR Baas

www.gasthuiskerkdoesburg.nl

Lees ook

Leer de oude schildertechnieken bij Boulevard Magenta

LAAG-SOEREN – Schilderen is een ambacht en iedereen kan het leren. Dat is de overtuiging …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.