Home / Rheden-Regiobode / ‘Bibliotheek schoolvoorbeeld van deeleconomie’

‘Bibliotheek schoolvoorbeeld van deeleconomie’

REGIO – De bibliotheek is het schoolvoorbeeld van deeleconomie. Dat is een van de conclusies uit een onderzoek onder 16.000 bibliotheekleden.

De leden werd gevraagd naar wat zij duurzaam vinden aan de bibliotheek. Veel van hen gaven aan dat het hergebruiken van materialen, door ze uit te lenen in plaats van te verkopen, al erg duurzaam is. Daarnaast noemden zij ook initiatieven zoals het weglaten van papieren bonnen, de bereikbaarheid met de fiets en het openbaar vervoer en zaken met betrekking tot het gebouw, zoals isolatie.

Een meerderheid van de leden vindt het bij de bibliotheek passen om informatie te bieden over duurzaamheid. Ze willen deze informatie vooral ontvangen in de vorm van boeken, tijdschriften en films. Maar ook een Repair Café of een lezing over duurzaamheid is interessant. Bijna iedereen ziet belang in duurzame bedrijfsvoering. Negen op de tien respondenten vinden het belangrijk dat de bibliotheek zelf ook duurzame keuzes maakt. Op de vraag wat zij nu al duurzaam vinden aan de bibliotheek noemen zij vooral de klassieke uitleenfunctie van boeken. “Het hele concept van de bibliotheek is duurzaam. Een boek of dvd wordt oneindig vaak uitgeleend in plaats van dat men een boek zelf koopt en slechts eenmalig leest.”

www.bibliotheekveluwezoom.nl/biebpanel

Lees ook

Tuinconcert Trio Zauberflöte in Velp

VELP – Trio Zauberflöte speelt woensdag 4 augustus in de tuin van Boekhandel Jansen & …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.