Home / Rheden-Regiobode / Bewegwijzering kruispunt Harderwijkerweg aangepakt

Bewegwijzering kruispunt Harderwijkerweg aangepakt

DIEREN – Er is veel onduidelijkheid over de nieuwe, zo goed als definitieve, verkeerssituatie bij de kruising van de Harderwijkerweg – Burgemeester de Bruinstraat in Dieren. Daarom wordt de bewegwijzering aangepast.

De projectorganisatie Traverse krijgt vooral vragen over de, deels tijdelijke, bewegwijzering waardoor automobilisten soms verkeerd voorsorteren of afslaan. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden. Daarom is op het wegdek een verhoogde gele markering aangebracht, die moet voorkomen dat verkeer richting Dieren Noord, via de Harderwijkerweg, alsnog rechtsaf slaat. Ook het verkeer richting Ellecom wordt zich op deze manier meer bewust van de gekozen rijrichting.
Kort geleden is ook de groentijd voor overstekend fietsverkeer in de spitstijd verlengd, zodat grotere groepen fietsers in één keer kunnen oversteken. In de komende weken worden de borden met definitieve bewegwijzering geplaatst. Ruim vóór de verkeerslichten zijn dan de te volgen rijstroken aangegeven. Op sommige plaatsen wordt de verlichting op de pijlen op verkeersborden aangepast.

Ook het kruispunt Wilhelminaweg – Spoorstraat wordt opnieuw onder de loep genomen door Combinatie Traverse Dieren. “Het verkeer heeft hier duidelijk moeten wennen aan de situatie zonder verkeerslichten en met minder bebording. Vooral het vrijhouden van het kruisingsvlak bij gesloten overwegbomen wordt regelmatig ‘vergeten’. Fietsers die van de Wilhelminaweg in noord naar de Spoorstraat in zuid rijden, moeten voorrang verlenen aan afslaand autoverkeer, terwijl ze op een vrijliggend fietspad rijden. Dit is het gevolg van de nabijheid van de spoorwegovergang, waar geen verkeer stil mag staan. We evalueren de huidige situatie en nemen ook de inbreng van de Fietsersbond mee.”

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.