Home / Brummen-Regiobode / Bestuur stichting Sportkompas treedt af

Bestuur stichting Sportkompas treedt af

BRUMMEN – Het bestuur van de Brummense Stichting Sportkompas heeft besloten per 1 januari te stoppen en ‘de weg vrij te maken voor een bestuur met nieuw elan’. Dat maakten de leden donderdag 29 november bekend. De gemeente Brummen heeft laten weten snel een tijdelijk bestuur te vormen.

Stichting Sportkompas is sinds begin dit jaar verantwoordelijk voor de exploitatie van zwembad en sportzaal Rhienderoord in Brummen, sporthal de Bhoele in Eerbeek en de gymzaal aan de Kloosterstraat. Daarnaast heeft de stichting taken op het gebied van sportstimulering in de gemeente Brummen. “Het bestuur heeft zich als Stichting Rhienderoord Zwem- en Sport Plezier ruim tien jaar vrijwillig en met veel enthousiasme ingezet voor sport en bewegen in de gemeente Brummen”, laten de leden weten.
In de afgelopen jaren zijn de activiteiten van de Sportkompas uitgebreid, met name het beheer van de Sportaccommodaties zorgde voor flink wat extra werk. Het bestuur heeft in het voorjaar al richting de gemeente het signaal afgegeven dat de verantwoordelijkheid en inzet fors was toegenomen. De stichting en gemeente zijn toen gestart met een gezamenlijk traject om te komen tot een stabiele en professionele organisatie voor sport en recreatie in de gemeente Brummen.

Het stichtingsbestuur heeft nu echter, voor afronding van dit traject, besloten op te stappen. “De meerderheid van het bestuur ervaart onvoldoende politiek draagvlak en treedt daarom af”, laat zij in een verklaring weten. De twee nieuwste bestuursleden, die pas dit jaar het team zijn komen versterken, hebben aangegeven hun vier collega’s te volgen, omdat zij niet met zijn tweeën de verantwoordelijkheid voor de hele stichting te kunnen dragen. De gemeente Brummen geeft aan dat zij wel hebben uitgesproken dat zij terug willen keren in het bestuur als er een nieuwe, stabiele organisatie is ontstaan.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Brummen hebben inmiddels laten weten snel een tijdelijk bestuur te willen vormen. Het nieuw te vormen tijdelijke bestuur zal de opdracht krijgen te komen tot een stabiele organisatie, zowel financieel en organisatorisch als bestuurlijk. “We zijn trots op wat er inmiddels is gerealiseerd door de inzet van onze medewerkers en draagt zorg voor continuering van de stichting Sportkompas in samenwerking met de gemeente Brummen,” laat het huidige bestuur weten. De gemeente Brummen realiseert zich dat de aftredende bestuursleden weliswaar een verdienstelijke bijdrage hebben geleverd aan de vorming van een bredere sportorganisatie, maar ziet in een nieuwe situatie ook weer mogelijkheden voor de toekomst.
Zowel de stichting als de gemeente verzekert dat alle activiteiten de komende tijd ongewijzigd worden voortgezet, mede dankzij de inzet van alle medewerkers onder leiding van manager Vivian Tromp. De locaties Rhienderoord, Bhoele en Kloosterstraat blijven geopend voor zwemmen, sporten en bewegen.

Lees ook

Lezing Irene van der Aart in Bibliotheek Brummen

BRUMMEN – Cabaretière en columniste Irene van der Aart komt vrijdag 25 juni naar de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.