Home / Rheden-Regiobode / ANWB Streetwise bij OBS Koningin Emma

ANWB Streetwise bij OBS Koningin Emma

DIEREN – Op vrijdag 23 november was ANWB Streetwise, een spannend verkeersprogramma, bij de Koningin Emmaschool in Dieren. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. Zeker met de nieuwe verkeerssituatie in Dieren, vindt de Koningin Emmaschool het belangrijk die ‘straatwijsheid’ mee te geven.

In verschillende praktijklessen leerden de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. In het onderdeel Toet Toet leerden de kinderen van groep 1 en 2 in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenden zij het veilig oversteken. Daarnaast werd geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.
Tijdens Blik en Klik leerden de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een kinderzitje in de auto werd geoefend met een spannende gele elektro-auto in de speelzaal.
Bij het onderdeel Hallo Auto leerden de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen namen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mochten zelf remmen. En dat was best spannend! Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger kwam in deze les aan bod.
Bij Trapvaardig tenslotte trainden de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein hun praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsten over een uitdagend parcours en trainden moeilijke manoeuvres. Ook reden ze met een zware rugzak op. Hiermee werden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Lees ook

PlusBus Rheden/Rozendaal rijdt weer

RHEDEN/ROZENDAAL – PlusBus Rheden/Rozendaal is weer in bedrijf. De vrijwilligers mogen weer passagiers vervoeren, hoewel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.