Home / Doesburg-Regiobode / Angerlo krijgt Dorpsraad

Angerlo krijgt Dorpsraad

ANGERLO – Angerlo krijgt een dorpsraad. Op verzoek van de gemeente Zevenaar wordt een raad opgericht waarin inwoners zich verenigingen voor belangenbehartiging en leefbaarheid van het dorp.

Tijdens de eerste bijeenkomst van de Dorpsraad van Angerlo in oprichting heette Tonny Meijer iedereen welkom. Hij is blij dat er zoveel geïnteresseerden zijn. Daarna legde dorpswethouder Carla Koers uit waarom de gemeente Zevenaar de vraag heeft gesteld aan de inwoners van Angerlo om een Dorpsraad op te richten. Een dorp waar inwoners, jong en oud, met elkaar de schouders er onder willen zetten om het dorp leefbaar te houden. De Dorpsraad wordt een aanspreekpunt en gesprekspartner voor de inwoners als het gaat om leefbaarheidzaken.

De gemeente Zevenaar had Buurtpreventie benaderd om te kijken naar de mogelijkheden voor een Dorpsraad. De buurtpreventie als zodanig kon dit niet, maar zij hebben Dirk Willem Tiecken en Tonny Meijer benaderd om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Na een oproep in het Angerlo’s Nieuws en persoonlijke benaderingen bij mensen, heeft een aantal inwoners zich aangemeld voor Dorpsraad Angerlo.

De doelstellingen zijn: het behartigen van gemeenschappelijke belangen van de bewoners van het dorp, waarbij de bevolking zoveel mogelijk betrokken en gestimuleerd wordt, het leggen van contacten met verenigingen of instellingen met een soortgelijk doel en het welzijn van de dorpsbewoners (jong en oud) bevorderen. De taken van de leden zijn het behartigen van belangen van dorpsbewoners, adviseren, signaleren, participeren, communiceren en vertegenwoordigen.

Aan het einde van de eerste bijeenkomst zijn briefjes uitgedeeld waar iedereen zijn kwaliteiten en voorkeuren aan kon geven en kon melden in welke onderdeel (commissie) ze iets zouden willen betekenen. Afgesproken werd dat Dirk Willem en Tonny nu met elke commissie gesprekken gaan voeren over hoe ze nu verder gaan. Deze gesprekken vinden op korte termijn plaats. Binnenkort vindt ook een inloopavond plaats. Tonny maakt hiervoor flyers, die huis aan huis worden verspreid zodat alle inwoners van Angerlo de gelegenheid krijgen zich alsnog op te geven voor de Dorpsraad.

Foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Enthousiast drietal gaat voor meer kunst en cultuur in Eerbeek

EERBEEK – Ineke van Elk, Geke Luca en Henk Steinvoort hebben de handen ineen geslagen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.