Home / Nieuws / Aeres zamelt 600 euro in voor Voedselbank

Aeres zamelt 600 euro in voor Voedselbank

VELP – Met de kerstdagen voor de deur is er door Aeres VMBO Velp actie gevoerd voor de Voedselbank. Dit in het kader van lessen over voeding in klas 2. Het resultaat was dat Anne Zeevalk, docent voeding, een cheque met het mooie bedrag van 637,70 euro kon overhandigen aan Christien van de Berg van Voedselbank Arnhem.

De vrijwilligers van de Voedselbank gaven gastlessen over wat de Voedselbank betekent voor gezinnen die iets minder te besteden hebben. De leerlingen waren onder de indruk van het feit dat de Voedselbank volledig op vrijwilligers draait en zij hun werk niet kunnen doen zonder de steun van bedrijven en particulieren.
In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Zij hebben niet genoeg geld om iedere dag een volledige maaltijd op tafel te zetten. De voedselbank helpt deze mensen door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om de zelfredzaamheid van de klanten te vergroten, werken ze samen met lokale organisaties die hen helpen om weer op eigen benen te staan. Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn.

Foto: Marjanne Eikelboom

www.voedselbankarnhem.nl

Lees ook

José Wolfs neemt na 25 jaar afscheid als trainster van Sparta Brummen

BRUMMEN – Na 25 jaar heeft José Wolfs afscheid genomen als trainster bij Sparta Brummen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.