Home / Brummen-Regiobode / Advent bij Vrijzinnigen IJsselstreek

Advent bij Vrijzinnigen IJsselstreek

Advent bij Vrijzinnigen IJsselstreek

BRUMMEN – Op zondag 9 december houden de Vrijzinnigen IJsselstreek een adventssamenkomst in hun gebouw aan de D.A. van Vuurenstraat 10 in Brummen. De aanvang is 19.30 uur. Een kwartet van vier vrouwen neemt bezoekers mee op een reis langs geïmproviseerde klanken op de liederen van Hildegard von Bingen. Op 17 september 1179 overleed zij op 81-jarige leeftijd. Zij noemde de Bron van waaruit zij haar visioenen en muziek ontving Het Levende Onblusbare Licht. Tijdens haar leven als Benedictijner abdis heeft Hildegard vooral naam gemaakt als mystica door haar visioenen te beschrijven en te verbeelden. Zij was de eerste componiste uit de geschiedenis van de klassieke muziek die bij naam bekend is. Muziek en alles in de natuur zag zij als genezend, omdat zij zag dat alles kosmische trilling is.

www.vrijsselstreek.nl

Lees ook

Zwaar vuurwerk aangetroffen

EERBEEK – Een 26-jarige man uit Eerbeek is woensdag 23 juni aangehouden voor handel in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.