Home / Doesburg-Regiobode / Actie voor beeld paardje Doesburg

Actie voor beeld paardje Doesburg

DOESBURG – De Doesburgse Ina Timmer is een actie gestart om het bronzen beeld van een paardje weer terug te krijgen op de Paardenmarkt. Het beeld werd in februari gestolen.

Het idee ontstond tijdens een borrel na afloop van een Culturele Zondag. Ina Timmer en Rob Verhoef zijn vervolgens aan de slag gegaan om gelden bijeen te brengen. “Je praat al gauw over vier- tot vijfduizend euro voor zo’n beeldje”, vertelt Arie Niks, bestuurslid van de Culturele Zondag en echtgenoot van Ina Timmer (ook bestuurslid). Er is al het nodige geld binnen gekomen. “Het lijkt er op dat er iets gaat gebeuren.” Ina Timmer studeerde kunstgeschiedenis en organiseerde tijdens de afgelopen culturele zondagen wandelingen langs de beelden in Doesburg. Ze mist het beeldje op de Paardenmarkt.
Het paardje dat tot februari op de Paardenmarkt stond, was gemaakt door Theo Renirie. Hij is inmiddels overleden en er bestaat geen mal van het beeld. De Doesburgers zijn in gesprek met een andere kunstenaar voor een nieuwe beeldje, maar kunnen nog geen naam noemen. Arie Niks heeft de hoop dat er komend jaar een nieuw paardje op de Paardenmarkt staat. “Als de financiering rond is, kan het vrij snel gaan.” Hij zegt echter – op persoonlijke titel – dat er vanuit de gemeente ook wel iets moet gebeuren. “Beelden in de openbare ruimte zijn niet verzekerd. Dat is een handicap. Eigenlijk moet de gemeente daarin verantwoordelijkheid nemen. Je verzekert je fiets ook.”
Ook moeten er volgens Niks extra maatregelen worden genomen om het nieuwe beeld tegen diefstal te beschermen. Zo moet het beeld steviger op de sokkel komen te staan en kan hij gechipt worden zodat het gevolgd kan worden, mocht er toch weer een dief mee aan de haal gaan.

Lees ook

Eerste Doesburgse Duurzame Dagen in Kindervreugd

DOESBURG – Zaterdag 4 en zondag 5 september van 11.00 tot 18.00 uur vinden de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.