Home / Rheden-Regiobode / Achttienjarige student op SGP-lijst Waterschapsverkiezing

Achttienjarige student op SGP-lijst Waterschapsverkiezing

VELP / REGIO – De SGP heeft op donderdag 22 november de kandidatenlijsten bekendgemaakt voor de verkiezingen van onder andere Waterschap Vallei en Veluwe. Op de vierde plaats staat de achttienjarige Johannes van der Poel, student watermanagement aan Helicon mbo in Velp.

Johannes van der Poel uit Ede is met zijn achttien jaar de jongste SGP-kandidaat ooit voor een waterschapsbestuur. Sinds zijn veertiende is hij al betrokken bij de waterschappen, eerst als jeugdbestuurder bij het waterschap Vallei en Veluwe en als lid van het Nationaal Jeugdwaterschap. Daarna was hij jeugddijkgraaf van alle waterschappen. Momenteel is Johannes onder meer lid van de jongerenraad van Staatsbosbeheer en actief voor de SGP-jongeren, de grootste politieke jongerenorganisatie van Nederland. Nu staat hij namens SGP als vierde op de lijst voor de verkiezingen in waterschap Vallei en Veluwe.

Van der Poel is dankbaar dat hij kandidaat mag staan namens de SGP. “Een betrouwbare partij met een sterke basis. Ik vind het belangrijk om invulling te geven aan de Bijbelse opdracht om als goede rentmeesters de aarde te bouwen en te bewaren. Water boeit me enorm. We staan voor grote opgaven. Het veranderende klimaat, nieuwe stoffen in het rioolwater en een duurzame economie vragen onze aandacht. Het zijn uitdagingen die juist ook mijn generatie aangaan. Daarom wil ik graag nu al meedoen.”
Met zijn achttien jaar is Johannes van der Poel erg jong in de wereld van de waterschappen. De gemiddelde leeftijd van de leden van het Algemeen Bestuur was na de vorige waterschapsverkiezingen 57 jaar, blijkt uit cijfers van de Unie van Waterschappen.

Lees ook

Training Voluit Leven

REGIO – Inwoners van de gemeente Rheden kunnen dit najaar meedoen met de training Voluit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.