Home / Brummen-Regiobode / Accommodaties Sportkompas volgend jaar rookvrij

Accommodaties Sportkompas volgend jaar rookvrij

BRUMMEN – De accommodaties van de Brummense Stichting Sportkompas zijn vanaf 1 januari 2019 rookvrij. Roken en sporten passen niet bij elkaar en daarom vraagt de stichting aan iedereen die gebruik maakt van het sportterrein dit voortaan rookvrij te houden.

“Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd op onze sportaccommodatie. Door kinderen het goede voorbeeld te geven willen we hen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken”, aldus de Stichting Sportkompas. “Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders.”
Door de accommodaties rookvrij te maken, draagt Sportkompas bij aan de beweging Rookvrije Generatie, die toewerkt naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

De regeling geldt voor de locatie Rhienderoord in Brummen en de Bhoele en de gymzaal aan de Kloosterstraat in Eerbeek. Ook de beide basisscholen die grenzen aan de gymzaal aan de Kloosterstraat in Eerbeek, De Enk en de C. van Leeuwenschool, sluiten aan. Ook hun schoolpleinen worden rookvrij, iets dat goed past binnen het beleid van de scholen die allebei actief zijn op het gebied van Gezonde School.
De stichting benadrukt dat rokers wel welkom blijven op de accommodaties, maar vraagt hen wel buiten het terrein te roken en buiten het zicht van kinderen.

Lees ook

’60 Km/uur is mooi begin voor veiliger weg langs kanaal’

Buurtbewoner blij met eerste stappen in verkeerssituatie LIEREN – Laat het grote plan even los, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.