Home / Belangrijk / A Christmas Carol in schimmenspel

A Christmas Carol in schimmenspel

VOORSTONDEN – Jeugdtheater Zjuust uit Zutphen brengt op zaterdag 15 december in een schimmenspel het bekende kerstverhaal A Christmas Carol van Charles Dickens. De voorstelling wordt gehouden op Aardewerkplaats Amiel aan de Windheuvelstraat 3 in Voorstonden.

De vertelling, ook wel Scrooge & Marley genoemd, wordt uitgebeeld met behulp van levende acteurs wiens schaduwen op een groot doek geprojecteerd worden. Dit geeft een droomachtige en mysterieuze sfeer.
De hoofdpersoon in het verhaal is Ebenezer Scrooge. Als hij door zijn neef Fred een prettige kerst wordt gewenst, vindt hij dat onzin. Kerst betekent voor hem alleen maar een paar vervelende vrije dagen: allemaal onkosten en verlies van werktijd. Scrooge is gierig, en buit zijn arme werknemer Bob Cratchit behoorlijk uit; hij gunt hem zelfs nauwelijks een vrije kerstavond. Bovendien heeft hij geen enkel medelijden met het arme gezin van Cratchit, dat nauwelijks kan rondkomen van het karige salaris, laat staan met hun invalide zoontje kleine Tim. Maar dan staat zijn oude compagnon Marley, die zeven jaar geleden op kerstavond overleed, plotseling voor hem. Dat wil zeggen: de geest van Marley dan… Deze kondigt de komst aan van drie geesten die nacht: de geesten van Scrooges Verleden, Heden en de Toekomst. Die geesten zullen Scrooge wijzen op zijn liefdeloze bestaan en op zijn hardvochtige gedrag. Voor Scrooge is het behoorlijk schrikken om te zien hoe hij eigenlijk altijd geleefd heeft. En hoe hij nu is. En hoe hij worden zal. Als hij ten minste zijn leven niet betert…
De voorstelling begint om 17.00 uur en duurt tot 17.45 uur. De toegangsprijs bedraagt 5 euro. Kinderen tot en met 14 jaar betalen 4 euro. De vertelling is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. De organisatie laat nog weten dat Aardewerkplaats Amiel niet rolstoeltoegankelijk is. Reserveren is noodzakelijk en kan via het mailadres h.kaatman@hetnet.nl of telefonisch via 06 – 23196950.

Foto: Rolf Zeldenthuis

Lees ook

De Middelste Molen blijft achter de schermen druk

LOENEN – De Middelste Molen, ambachtelijke papierfabriek en museum aan het Kanaal Zuid in Loenen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.