Home / Brummen-Regiobode / Zie ginds komt de stoomtrein

Zie ginds komt de stoomtrein

EERBEEK – Al sinds jaar en dag arriveert Sinterklaas niet per stoomboot, maar stoomtrein in Eerbeek. Zo ook afgelopen zaterdag. Na binnenkomst in ons land in Zaandijk reisde de Goedheiligman met zijn gevolg snel door naar de Veluwe.

Op het VSM-station in Eerbeek werd Sinterklaas opgewacht door burgemeester Alex van Hedel van de gemeente Brummen, maar ook door heel veel enthousiaste kinderen. Er klonken de nodige sinterklaasliedje en er werd luidkeels gebedeld om pepernoten. Het was kortom een gezellige drukte. Sinterklaas nam uitgebreid de tijd om met de kinderen – en hun ouders – op de foto te gaan. Hij schudde vele kinderhandjes en nam de mooiste tekeningen in ontvangst. Er wachten voor de Sint drukke weken, want hij moet er natuurlijk voor gaan zorgen dat alle kinderen in Eerbeek op pakjesavond het juiste presentje krijgen. Gelukkig heeft hij een mooi verblijft bij Huis te Eerbeek.

Sinterklaas logeert ook dit jaar weer bij Huis te Eerbeek. Op zaterdag 24 november kunnen kinderen tot acht jaar weer een kijkje komen nemen in het Logeerhuis van Sinterklaas. Er worden pepernoten gebakken en cadeautjes ingepakt en natuurlijk kunnen de kinderen weer zien waar Sinterklaas slaapt. Kaarten zijn voor 2 euro per stuk te koop bij supermarkt Plus van Tetering of bij de Intertoys in Eerbeek. Door strengere veiligheidseisen kunnen er minder mensen en kinderen tegelijk in het Logeerhuis van Sinterklaas aanwezig zijn. Daarom kan er dit jaar maar één volwassene per kind mee komen in het Logeerhuis.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.