Home / Rheden-Regiobode / Woningen op locatie Dorpsschool Rozendaal

Woningen op locatie Dorpsschool Rozendaal

ROZENDAAL – De Dorpsschool in Rozendaal verhuist eind november van de Steenhoek naar de nieuwbouwlocatie aan de Bremlaan. De Rozendaalse gemeenteraad heeft besloten dat het oude gebouw aan de Steenhoek daarna snel wordt gesloopt. Dit gebeurt dan in opdracht van de gemeente Rozendaal.

De vrijkomende locatie wil de gemeente gaan gebruiken voor de bouw van duurzame woningen. Uit onderzoek van adviesbureau Atrivé is gebleken dat er behoefte is aan woningen in het middeldure segment en koopappartementen. Ook blijkt dat met name ouderen op zoek zijn naar een geschikte woning om tot op latere leeftijd in te kunnen wonen.
Twaalf marktpartijen hebben zich bij de gemeente gemeld voor de nieuwbouw, maar door het besluit van de gemeente om de basisschool direct te slopen, vallen twee partijen af. Zij gingen uit van behoud van het bestaande pand. In mei 2019 wordt duidelijk welke marktpartij de locatie Steenhoek gaat ontwikkelen.

Lees ook

Schatgraven naar afgedankte apparaten

DIEREN – BSO KSH De Boomgaard uit Dieren doet mee met de jaarlijkse inzamelactie voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.