Home / Brummen-Regiobode / Winnaars en jubilaris bij vogelshow TOG

Winnaars en jubilaris bij vogelshow TOG

EERBEEK – Vogelvereniging Tot Ons Genoegen Eerbeek hield op 17 en 18 november haar jaarlijkse vogelshow in het Tjark Riks Centrum. Tijdens deze tentoonstelling is Willy Boom in het zonnetje gezet voor haar veertigjarig lidmaatschap bij de vereniging.
Het was een mooie vogelshow, 11 deelnemers hadden in totaal 153 vogels ingezonden. Donderdag 15 november zijn de vogels door de keurmeesters gekeurd en van de behaalde punten voorzien. De kwaliteit van de vogels bleek ook dit jaar weer prima.
Op vrijdagavond verwelkomde voorzitter Wim Alberts de leden, inzenders, de genodigde zusterverenigingen, districtbestuurder Hijmensen en burgemeester Alex van Hedel van de gemeente Brummen. De burgemeester opende de vogelshow en deelde de bekers aan de prijswinnaars uit. Van Hedel vond het mooi om bij deze avond van TOG bij te kunnen wonen.
Trouw lid Willy Boom werd deze avond gehuldigd voor haar jarenlange betrokkenheid bij TOG. Districtbestuurder Hijmensen spelde haar de speld op, behorende bij veertig jaar lidmaatschap van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Voorzitter Wim Alberts sprak zijn waardering uit voor al het werk dat Willy en haar man Henk tezamen ruim negentig jaar voor Tot Ons Genoegen gedaan hebben. Ze pasten onder andere op de centjes en cijferden zichzelf altijd weg voor de vereniging. TOG kon altijd op Willy en Henk rekenen.

Bij de vogelshow kwam in iedere categorie een winnaar uit de bus. In de categorie Kanarie lipochroom won A.J. Vredenberg met kanarie geel, bij Kanarie melanine won A.J. Vredenberg met kanarie agaat topaas geel mozaïek, bij Kanarie postuur won G.J. Haank met NH Frisé, bij Standaard grasparkieten won M. Hietbrink met Violet parkiet, bij Jeugd open klasse won Ticho Klomp met kleurgrasparkiet, bij Neophema won W.B. Alberts met bourke opaline man, bij Grote parkieten won H. Boom met Bleekkop rosella wildkleur, bij Overjarige eigen kweek won W.B. Alberts met grasparkiet grijsgroen, bij Open klasse won A. Hellinga met Valkparkiet wildkleur man, bij Open klasse tropen won W.B. Alberts met bleekrug grijs zebravink man, bij Stammen won A.J. Vredenberg met kanarie geel mozaïek, bij Stellen won A.J. Vredenberg met kanarie geel mozaïek T-2, bij Derby won G.J. Haank met kanarie scotch fancy lichtbont schimmel en bij Vrije derby won A.J. Vredenberg met kanarie geel intensief. Winnaar van het generaal klassement is A.J. Vredenberg met vijf beste vogels.

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.